Program
Menu
#concert #dj #drum&bass #electro #free mondays #grime #hip-hop #house #indie #live #rock #techno

DANNY BROWN

(US)

LEE ANN ROBERTS

(ZA)

CLAPTONE

(DE)

KANINE

(UK)

AVAION

(DE)

La Femme VYPRODÁNO

(FR)

La Femme VYPRODÁNO

(FR)

FRANKY WAH

(UK)

ØTTA

(PT)

††† (Crosses)

(US)

THE BLESSED MADONNA

(US)

TY SEGALL

(US)

OLIVER KOLETZKI

(DE)

THE GASLIGHT ANTHEM

(US)

GOSSIP

(US)

RICH AMIRI

MR. BIG

(US)

MADUK & FRIENDS

(NL)

Avi Kaplan

(US)

PAM RABBIT

(CZ)

Trentemøller

(DK)

AZYR

(UK)

RÖYKSOPP DJ SET

(NO)

FRANK TURNER AND THE SLEEPING SOULS

(UK)

Smash Into Pieces

(SE)

ALCEST

(FR)

L'Impératrice

(FR)

LOREEN

(SWE)

#roxyprague
en

Pro nejlepší Drum and Bass jedině do Roxy!

Zlomený žánr máme prostě v DNA našeho klubu. Už přes 20 let vozíme do Roxy ty největší světové zástupce Drum and Bass žánru, byli jsme u začátků mnoha dnešních hvězd, náš parket zažil všechen ten vývoj stylů nebo zvuků a stále nás s nadšením baví sledovat, kam nová generace mladých producentů a DJs směřuje. Ale bez té správné komunity a věrných fanoušků, bychom na to byli sami. V roce 2024 jste vyprodali koncert Sigmy k jejich nové desce London Sound, o týden později to byla premiéra britského zázraku BOU. Proto máme velkou radost, že do Roxy stále chodíte zažít a vidět vaše oblíbené umělce a snad se zase brzy znovu potkáme na jedné z našich plánovaných Drum and Bass akcí, které na jaře v Roxy plánujeme. Tady je náš přehled se skvělými sety, přejeme příjemný poslech!

 

PÁTEK 12/4 ➔ LONDON ELEKTRICITY 5-HOUR SET ➔ INFO & TICKETS

Návrat Tony Colmana do Prahy je pro nás Svátek Drum and Bass a skutečně tomu tak pro nás je. Legendární britskou postavu, která v 90. letech se založením labelu Hospital Records pomohla zpropagovat celý žánr a byla domovem pro interprety jako Netsky, Camo & Crooked, High Contrast, Metrik a samozřejmě desítky dalších, určitě fanouškům netřeba představovat. A proč říkáme svátek? London Elektricity se sám z vlastní iniciativy rozhodl, že ve svojí oblíbené pražské Roxy by rád odehrál celovečerní set - dlouhých 5 hodin za mixem. Co může být větší oslavou, než slyšet legendu žánru předávat svoji energii a lásku k hudbě pro věrné české fanoušky. Poslechni si proto před jeho dubnový vystoupením jeho set z Shotgun Session a začni se těšit s námi!

 

 

PÁTEK A SOBOTA 19/4 A 20/4 ➔ NETSKY WEEKEND TAKEOVER ➔ INFO & TICKETS

A my pokračujeme s další velkou událostí. Belgická megastar Netsky se také vrací na místo činu a v jeho oblíbené Roxy vystoupí hned dvakrát po sobě! Proč oblíbené? Určitě to není klišé, protože naše přátelství s Borisem trvá už od roku 2010, kdy jsme tehdy mladého a tichého producenta poprvé přivezli do Česka, za co nám byl vždy s pokorou vděčný. Netsky je v Česku velice oblíbený inteprepret, o čem svědčí vyprodaný předprodej jeho pátečního koncertu, proto pokud si nechceš nechat ujít jeho set, zavčasu kupuj jeho sobotní show. Oba večery budou mít jiný český support od lokálních jmen, ale od obou akcí si slibujeme skvělý zážitek, na který se už teď těšíme.

 

 

SOBOTA 27/4 ➔ VIBE CHEMISTRY ➔ INFO & TICKETS

Další na řadě pak bude skvělá premiéra producenta, který si říká Vibe Chemistry a pochází z malého městečka Deanshanger v Anglii. Produkci se věnuje už od roku 2010, kdy tvořil první Grime, Garage, House nebo Drill věci, ale jeho srdcovka bude navždy hlavně Drum and Bass. Od roku 2021 se podepsal pro stále větší label DnBAllstars, kde mu vychází první Ballin EP se stejnojmenný trackem, který je k dnešnímu dni tím nejúspěšnějším - "Jednou jsem jel v autě s mojí mamkou a můj track Ballin náhodně začal hrát na Radio 1. Byl to krásný moment, moc se jí to líbilo a byla na mě moc pyšná" zmiňuje Alex Morisco-Tarr, který v Roxy bude hrát poprvé. Co se nám Alexovi líbí, že stejně jako jeho umělecké jméno má za cíl reflektovat různorodost, i jeho sety nejsou monotónní. Jeden příklad za všechny, parádní set z DnBAllstars festivalu v Londýně.

 

 

SOBOTA 11/5 ➔ ALCEMIST ➔ INFO & TICKETS

Pokud se ti líbí, co dělá platofrma DnBAllstars tak jako nám, určitě se ti líbit i další Roxy premiéra londýnského producenta Alcemist, který zde od roku 2019 vydává a nechybí na jejich eventech. Mimo zatím tři vydané EPčka (Gone, Alchemy, Peace) to byly hlavně mainstreamově úspešné singly s vokálními featy Stars on the Roof a Stan Smith, které se u fanoušků těší oblibě. To, jak Alcemist používá některé z nejlepších a nejznámějších DnB buildupů, které mají docela průměrné dropy a míchá je s jinými bangery, je naprosto geniální.

 

 

PÁTEK 24/5 ➔ KANINE ➔ INFO & TICKETS

Poslední na seznamu dnešních Drum and Bass umělců, bude další premiéra a další skvělé londýnské jméno - Kanine. Jump Up a Dancefloorová hvězda patřila v posledních letech k nové vlně DnB producentů a s jeho tracky Your Love (s Frictionem), Want You, Sundown, vokální Back In Time nebo track Shadows, který ho dostal v roce 2017 do povědomí. Jak zní jeho čisté, hravé a dynamické mixy, pak demonstruje v sérii vlastních Essentials mixů. Určitě si ho nenechej ujít!

 

 

 

Tohle byl přehled 5 světových Drum and Bass interpretů, které můžeš na jaře vidět a slyšet u nás v Roxy. Každý je svým rukopisem a zvukem odlišný, proto věříme, že si každý fanoušek žánru příjde na to svoje. Vidíme se!