Program
Menu
#concert #dj #drum&bass #electro #free mondays #grime #hip-hop #house #indie #live #rock #techno

DANNY BROWN

(US)

LEE ANN ROBERTS

(ZA)

CLAPTONE

(DE)

KANINE

(UK)

AVAION

(DE)

La Femme VYPRODÁNO

(FR)

La Femme VYPRODÁNO

(FR)

FRANKY WAH

(UK)

ØTTA

(PT)

††† (Crosses)

(US)

THE BLESSED MADONNA

(US)

TY SEGALL

(US)

OLIVER KOLETZKI

(DE)

THE GASLIGHT ANTHEM

(US)

GOSSIP

(US)

RICH AMIRI

MR. BIG

(US)

MADUK & FRIENDS

(NL)

Avi Kaplan

(US)

PAM RABBIT

(CZ)

Trentemøller

(DK)

AZYR

(UK)

RÖYKSOPP DJ SET

(NO)

FRANK TURNER AND THE SLEEPING SOULS

(UK)

Smash Into Pieces

(SE)

ALCEST

(FR)

L'Impératrice

(FR)

LOREEN

(SWE)

#roxyprague
en

BE30: Ezra Furman (US)

Line-up: 19:00 door, 20:00 The Golden Dregs, 21:00 Ezra Furman
Vstupenky: 440 czk + poplatky GoOut & Ticketmaster / NoD 470 czk

Divoká provokatérka Ezra Furman se vrací na místo činu. Kdo nezná její jméno, možná bude znát soundtrack k populárnímu seriálu Sex Education, jehož je Ezra hlavní interpretkou. Její syrové, otevřené texty a okázalý styl jí pomohly stát se jedním z nejangažovanějších a nejnepředvídatelnějších artpopových objevů své doby. 

Ve svých hudebních počátcích vydala tři ceněná alba se skupinou Harpoons, aby se pak roku 2012 vydala na sólovou dráhu s deskou The Year of No Returning. Ezrova reputace v indie světě od začátku stabilně stoupala, a to zejména v Británii. Výsledkem bylo podepsání spolupráce s britským labelem Bella Union, u kterého vydala oblíbené album Perpetual Motion People. Jelikož ráda experimentuje, přetransformovala po ní doprovodnou kapelu a vrhla se do zvuku temnějšího a dramatičtějšího. Na další desce se pořádně opřela do současného politického rozpoložení. Svoje postavení na scéně ještě upevnila spoluprací s Netflixem a o jejích kvalitách a všestrannosti tak již nemůže být pochyb.

V Praze představí své zatím poslední Twelve Nudes (2019). Album je inspirováno sérií meditací Anne Carson o intenzivní bolesti, se kterou se v životě potýkáme. Furman na albu ventiluje hněv nad nespravedlností vlády a pozdním kapitalismem, zatímco zkoumá svůj židovský původ a svou identitu. „Na svém zatím nejpřímočařejším a nejodvážnějším albu se potýká s pocitem zodpovědnosti všechno utřídit a vyklopit. Mluví konkrétně, nepoeticky a slovy nešetří. Svůj hlas tlačí na hranice možností,” hodnotí Pitchfork.

Její singl Book of Our Names ze začátku dubna letošního roku je jejími slovy o tom, jaké je to žít ve světě, který si neváží našich životů. „Zpívám ji jako židovka a transsexuálka, která dobře ví, co je v sázce a jaké je to být součástí nenáviděné populace. Je to protestní píseň připravená k použití jakýmkoli hnutím za kolektivní přežití a svobodu,” říká.

Come see me and my band play in joy and fury, vzkazuje Ezra Furman.